Blogg

Glädjespridare i Osby

Glädjespridare i Osby

Vårt jobb på Lyckoaktivist är att inspirera människor till förändring för ökat välmående. Därför finns det inget som ger oss så mycket energi som när vi får bekräftat att vi lyckats. Sådan energi har Ladies Circle i Osby bjudit oss på senaste veckan!

Hela gänget har, helt på eget bevåg, genomfört den lyckoaktion och studie (se referens) som Erik ofta beskriver i sina föredrag. Lyckoaktionen går ut på att du tar två tjugolappar och sedan spenderar den ena på dig själv och den andra på någon annan. Efteråt känner du efter vilken som gjorde dig mest lycklig. Här är ett axplock av vad tjejerna i Osby gjorde och upplevde genom lyckoaktionen:

Om att spendera tjugan på sig själv:

”Fikade för den, men det kändes liksom surt. Man kunde ju gjort något bättre med den…”

”En Latte på Seven eleven, kändes onödigt.”

”En nitlott.”

Om att spendera tjugan på någon annan:

”Stannade hos en som sålde tidningen Situation i Stockholms tunnelbana. Pratade en bra stund med honom om hans liv och vad tidningen gick till. Så jag spenderade båda tjugorna på den tidningen och la inget på mig själv.”

”Jag la min tjuga i en Rädda barnen bössa. Det kändes bra.”

”En röd ros till min man… det var länge sen sist.”

När Sara, som representerar de 12 tjejerna från LC i Osby, avslutar sitt mail med att skriva ”Visst är det härligt att se hur mycket detta har gett bara med oss 12 personer!” kan vi på kontoret inte annat än hålla med. Tack Sara och gänget för ert engagemang, hoppas armbanden gav ännu mer inspiration!

 

Referens:  Dunn, E.W., Aknin, L., & Norton, M. I. (2008). Spending money on others promotes happiness. Science, 319, 1687-1688

1


About the Author

Discussion

  1. Sara  september 19, 2012

    Så kul att se det i er blogg! Armbandet sitter fortfarande snyggt på handleden trots en veckas lyckoaktivistande. Tänkte att när det så slitet så det trillar av så sitter viljan att sprida lycka i våra hjärtan och inte i armbandet :)

    (reply)

Add a Comment

# #